hvordan streamer man fra telefon til tv

Hvordan streamer man fra telefon til TV?

Der er efterhånden færre og færre, der udelukkende har tv-kanaler i hjemmet. Flere og flere kombinerer tv-kanaler og streamingtjenester, hvilket tilmed får telefon- og tv-selskaber til at tilbyde kombinationsabbonnementer.  

Denne ændring i hvordan man ser tv, kan dog gære det vanskeligt for nogle. Følger man denne simple guide, burde de fleste kunne finde ud af at caste sit yndlingsprogram op på sit fjernsyn: 

  • Tjek wi-fi på telefon og tv eller castingenhed 
  • Finde det ønskede indhold fra streaming-appen på sin telefon 
  • Klik på castingikonet  

Tjek wi-fi på telefon og tv eller castingenhed 

Nogle har fjernsyn med indbygget castingsystem andre har et eksternt system. Dette kan være enten Chromecast eller Apple TV. Det samme gør sig gældende for alle modtager af det man caster. Man skal sørge for at den wi-fi-forbindelse castingmodtageren er koblet op på, er det samme som det ens mobil kører på. Dette er cirka en af de vigtigste kriterier, der skal til for at castingen fungerer.  

For at tjekke wi-fi på tv navigere man sig frem til indstillinger og videre til trådløst netværk. Når man tjekker wi-fi på enten Chromecast elle Apple TV gør man det via den tilhørende app. I appen kan man nemt tjekke, hvilken wi-fi-forbindelse den er koblet op på. Hvis det hele stemmer overens, fortsætter man med de næste trin. 

Find det ønskede indhold fra streaming-appen på sin telefon 

Man kan streame til tv’et fra flere forskellige enheder, dette gælder mobiltelefon, tablet, iPad og computer. Det er heldigvis så enkelt, at proceduren er helt den samme.  

Det første man gør, er at finde det indhold, man ønsker at caste. Man kan caste fra alle streamingtjenester, Facebook, YouTube samt enkelte andre steder. Ønsker man for eksempel at caste en film fra Netflix, så finder man den pågældende film på nettet.  

Klik på castingikonet 

Når det ønskede indhold er fundet, er det sidste der mangler at caste indholdet op på tv’et. Selvom både telefon og castingmodtager er forbundet på det samme wi-fi-netværk, er det også nødvendigt er der er forbindelse.  

Hvis der er internetforbindelse, vil man i det øverste højre hjørne, på appen til den pågældende streamingtjeneste, kunne se et castingikon. Castingikonet er formet som et fjernsyn, med et wi-fi-signal i nedre venstre hjørne. Når man klikker på ikonet, kommer der en liste over de enheder, man kan caste til.  

Hvis man bor i et lejlighedskompleks, er det her vigtigt at vide, hvad ens enheders specifikke navn er, da man ellers kan komme til at caste til naboens tv.  

Har man styr på enhedens navn, så klikker man blot på det og der bliver forbindelse mellem fjernsynet og telefonen. For nogle streamingapps er dette nok til at starte programmet og for andre skal man først trykke afspil i appen. 

Nyd en hyggestund foran fjernsyn 

Hvis alt fungerede, så kan du nu sætte dig til rette i sofaen og nyde en hyggelig stund foran fjernsynet. Når du skal pause, ved toiletbesøg for eksempel, styrer man det i også i den pågældende streamingapp.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.